Aanbieders vergelijken

Je komt ze tegenwoordig tegen op iedere hoek van de straat, de maaltijdboxen. Er zijn in een korte tijd al aardig wat spelers op de Nederlandse markt. Zowel buitenlandse spelers als Nederlandse. Om door de bomen het bos weer een beetje te zien vergelijken we een aantal spelers op hoofdlijnen.

Welke aanbieders zijn er?

HelloFresh is het grootste bedrijf dat foodboxen levert in Nederland. Het streven is om bijna ieder recept binnen 25 à 40 minuten op tafel te kunnen zetten en het grootste doel is dat de gerechten gemakkelijk te maken zijn. HelloFresh houdt rekening met seizoensproducten, hierdoor kunnen ze de versheid beter garanderen en de prijs lager houden. Daarnaast heeft Hello Fresh op dit moment het grootste assortiment dat bestaat uit drie verschillende maaltijdboxen, één fruitbox en één ontbijtbox. Bij Hello Fresh kun je ook nog een onderscheidt maken tussen een maaltijdbox met drie of vijf maaltijden.

Met het motto ‘van de boer op je bord’ onderscheidt Streekbox zich met verse streekproducten in haar maaltijdbox. Daarnaast hebben zij 100% Hollandse en veelal biologische ingrediënten. Ook heeft Streekbox gemakkelijke recepten die binnen 30 à 40 minuten te bereiden zijn. Streekbox heeft een assortiment van drie verschillende maaltijdboxen en één fruitbox, waarbij je ook de keuze kunt maken tussen het aantal personen. Streekbox is de enige aanbieder waar je vaker een eenmalige box kunt bestellen zonder abonnement.

Marley Spoon is met haar maaltijdbox meer gefocust op luxere ingrediënten en niet-alledaagse recepten. Daarnaast kun je bij Marley Spoon ook zelf je foodbox samenstellen door te kiezen uit een aantal gerechten. Marley Spoon garandeert dat haar gerechten vers en tot vier dagen houdbaar zijn. Op de webstie van Marley Spoon heb je een keuze uit twee maaltijdboxen, waarbij het aantal personen en aantal gerechten gewijzigd kan worden.

Mathijs Maaltijdbox onderscheidt zich door gemakkelijke recepten te leveren en door zich vooral te focussen op het gezinsleven door recepten bij te voegen die ook geschikt zijn voor kinderen. Bij Mathijs Maaltijdbox draait het vooral om gemak en dit is terug te vinden in de recepten tot aan de bezorging van de maaltijdboxen. Deze maaltijdboxen zullen alledaagse recepten bevatten. Het assortiment bestaat uit een Familiebox en een Variatiebox, waarbij je de keuze hebt tussen een maaltijdbox voor een groot gezin of voor een klein gezin.

Als je van plan bent de Allerhande foodbox te bestellen, heb je het geluk dat je ook gelijk je andere boodschappen kan laten bezorgen en hierdoor dus een bezoek aan de supermarkt helemaal kunt uitsluiten. Allerhande heeft een assortiment van 1 maaltijdbox, en heeft dus nog niet de keuze uit een vegetarische maaltijdbox. Wel kan het aantal personen gewijzigd worden van 2 of 4 personen. Aan de andere kant kan het aantal maaltijden niet veranderd worden en bestaat een Allerhande maaltijdbox altijd uit drie gerechten. Daarnaast garandeert Allerhande dat haar gerechten tot vijf dagen houdbaar zijn.