Een rode wijn vlek

 

Je hebt het vast wel een gehad. Je hebt een gezellige avond met vrienden of familie, een feestje of je zit op een terrasje en je morst rode wijn over je kleren. De paniek slaat toe omdat we allemaal de uitspraak: “Rode wijn gaat niet uit je kleren” wel kennen. Maar wees gerust het is wel op te lossen in tegenstelling tot rode wijn hoofdpijn. Hieronder een aantal tips hoe jij de rode wijn vlek het snelst uit je kleding krijgt. Lees ook rode wijn koelkast!

Tip 1: Doe het zo snel mogelijk

Hopelijk neemt de paniek niet toe na het lezen van deze stap maar het is echter wel erg belangrijk! Nadat de vlek op je kleding terecht is gekomen is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te verwijderen. Doe dit met koud water en niet met heet of warm water zoals vaak gezegd wordt en zeker niet met witte wijn. Dit verspreid de vlek alleen maar. 

Tip 2: Zout

Ja, misschien verwacht je het niet maar zout kan erg helpen tegen het verhelpen van wijnvlekken. Je hebt vast wel wat zout thuis staan dus dat is mooi handig. Strooi de zout over de vlek heen en laat dit tot ongeveer 3 minuten inwerken. Probeer na deze tijd de wijnvlek uit je kledingstuk te wrijven. Als je geen verschil ziet nadat je deze stappen uitgeprobeerd hebt kan het geen kwaad om dit proces een aantal keer te herhalen. Als de vlek zo goed als verdwenen is was het kledingstuk dan in de wasmachine. 

Tip 3: Baking soda

Baking soda is ook een handig middel voor het verwijderen van wijnvlekken. Pak een bakje en doe hierin een aantal eetlepels soda en meng dit met wat water. Maak de vlek goed nat en wrijf vervolgens de soda over de vlek heen. Laat dit een aantal uur intrekken en spoel het na de inwerktijd af met water. Ook voor deze tip geldt dat je na deze stappen het kledingstuk in de was moet doen. 

Tip 4: Vloeibaar wasmiddel en azijn

Pak een bakje en vul deze met lauw water, een eetlepel witte azijn en een eetlepel vloeibare wasmiddel. Nadat je dit gedaan hebt pak je een doekje om deze vervolgens in de vloeistof te deppen. Wrijf dit over de rode wijnvlek heen. Haal vervolgens met een schoon doekje het de mix van je kledingstuk af. Bij deze tip kan je net zoals bij het zout de stappen herhalen voor een beter effect. Nadat je dit gedaan hebt doe je het kledingstuk ook weer in de was.

 

Bronafbeelding