Bewuster eten

Na de feestdagen realiseer je je altijd dat er toch weer wat kilootjes aan zijn gekomen. Misschien heb je als goede voornemen gezonder te eten en wil je alvast een basis leggen voor je beach-body. Elke fitnessinstructeur zal je vertellen dat je je calorie-inname dan moet gaan minderen of meer moet bewegen. We tippen hier twee websites die je kan gebruiken om het aantal calorieën in je voedsel bij te houden. Zo weet je aan het einde van de dag of je onder je limiet bent gebleven. Naast calorieën kan je ook de overige voedingswaardes zoals koolhydraten, eiwitten en vetten van verschillende producten opzoeken.

Calorielijst.nl is een database met de calorieën en overige voedingswaarden van een groot aantal producten en gerechten. Ook is er informatie te vinden over andere voedings-gerelateerde zaken zoals recepten, afslanktips en diëten. Daarnaast heeft de site een voedingsforum voor al je vragen omtrent deze onderwerpen.

De tweede aanrader is een aanvulling op calorielijst.nl genaamd voedinsgwaardetabel.nl.Hier vind je een groot aantal producten terug met bij elk product een overzichtelijke tabel waarin de voedingswaardes staan gerangschikt. In deze tabel kan je de hoeveelheid van meer dan 12 verschillende voedingsstoffen vinden per product. Het mooie aan deze tabel is dat je met behulp van een slide-button gemakkelijk de grootte van je portie kunt aanpassen. De voedingswaardes in de tabel worden dan automatisch aangepast afhankelijk van de portiegrootte van het product. Bovendien heeft voedingswaardetabel.nl een handige app voor de mobiele gebruiker zodat je deze encyclopedie aan voedingsinformatie altijd bij je hebt.

Ben je van plan om bewuster te eten, check deze twee sites dan eens. Weet je precies wat je binnenkrijgt!